sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Hyvä sunnuntai


Tämä on ollut hyvä sunnuntai. Isoin syy tähän on äskeinen vaalitulos, joka antoi uskoa siihen, että Suomeen on ehkä sittenkin ihan mukava aikanaan palata. Jotain positiivista on ehkä tapahtunut sitten viime kevään.

Muutenkin loistopäivä. Jatkoimme uusiin alueisiin tutustumista ja suuntasimmme bussilla 73 Koillis-Lontoon Stoke Newingtoniin, josta mainitsin lyhyesti jo aiemmassa Dalstoniin liittyneessä kirjoituksessani. Stoke Newingtoniin ei pääse metrolla, mutta paikka on ehdottomasti bussimatkan arvoinen, ja toisaalta hieman huonommat liikenneyhteydet ovat tässä tapauksessa auttaneet tietynlaisen kyläfiiliksen säilymistä.

Alueen ainut "nähtävyys" lienee tämä aika huikea Abney Park Cemetery. Kyseessä on vanha suojeltu hautausmaa. Suojeltu tarkoittaa tässä tapauksessa, että paikka on ollut vailla aktiivista hoitoa käsittääkseni 50-luvulta lähtien ja muratit ovat valloittaneet niin vanhat hautakivet kuin puiston keskellä sijaitsevan osittain raunioituneen kappelinkin.





En ole gootti, enkä erityisesti kauhuleffafriikki, mutta paikka teki silti vaikutuksen: tältä näyttää, kun luonto ottaa vallan ihmisen aikanaan pystyttämistä kaupunkirakenteista.



Illalla täällä voisi olla pelottavaa.


Kapitalsmin tuho vai syvempää symboliikkaa?

Abney Parkin jälkeen paluu elävien pariin Stoke Newington Church Streetille tuntui... elähdyttävältä. Katu on täynnä kivoja (ja pääosin varsin lapsiystävällisiä) rafloja, kahviloita sekä (lasten)vaatekauppoja. Vertausta Prenzlauer Bergiin ei voi välttää ja suosituin kulkuneuvo kaksikerrosbussin lisäksi lienevätkin Bugaboo -rattaat.



Jos joskus palaamme Lontooseen, emmekä voi asua keskustassa yliopiston asunnossa, niin tämä olisi oiva vaihtoehto. - Tosin vilkaisu kiinteistövälittäjien ilmoituksiin paljastaa, että kuten arvata saattaa, muutama vuosi keskiluokkaistumista on nostanut tämänkin Hackneyn kulman hintoja aika kovasti.

Erittäin jees alue. Kuten jo aiemmin tuli todettua, niin Lontoossa parasta ovat nämä tällaiset "taskut" keskellä laajaa ja välillä vähän tylsääkin kaupunkimassaa. Löydettävää riittää, oma aika on rajallinen.



-K

Ei kommentteja: