keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Viikko takana


Tänään tulee viikko täyteen siitä kun saavuimme tänne. Eka viikko on kulunut lähinnä uuteen ympäristöön tutustuen ja hyvien säiden ansiosta paljolti puistoissa joita täällä onneksi riittää - parklife à la lapsiperhe. Opinnot alkavat ensi viikolla orientaatioluennoilla ja silloin ehkä hiljalleen myös normaalimpi arki.



Kuten jo aiemmin tuli todettua, paluu kouluun reilun viiden vuoden jälkeen jännittää hieman: miten sitä osaa taas vaihtaa opiskelumoodiin työmoodista (tai tällä hetkellä oikeastaan pikemminkin lomamoodista..)?


En ole kuitenkaan ole ainoa perheestä jota ensi viikko hieman kuumottaa: Aamun on tarkoitus aloittaa maanantaina LSE:n päiväkodissa ja neiti on asiasta aika tohkeissaan. Isä ja Aamu menevät nyt siis samaan kouluun, Aamu vain hieman eri laitokselle ;-) En tiedä kumpaa meistä jännittää tällä hetkellä enemmän.


Aamu on tässä viikon aikana siirtynyt kielihämmennyksen osalta seuraavaan vaiheeseen: suomen sijaan Aamu puhuu vieraille (ja välillä meillekin) lähinnä siansaksaa, johon on sekoitettu pari sanaa suomea sinne tänne. Väliin Aamu saattaa heittää tähän mennessä ainoan osaamansa englanninkielisen lauseen, "Helou, mai neim is Aamu." Muita lapsia tämä vähän huvittaa, lapsilla taitaa olla erityisen herkkä korva siansaksan tunnistamiseen. Tässä pieni näyte (laittakaa vola riittävän kovalle että kuulette miten puhutaan "englantia". Aika jännä aksentti, sanoisin).





Eilen illalla kävin myös tähän asti ekalla juoksulenkilläni Lontoossa. Regent's Parkissa on mukava juosta, mutta sinne pääsy juosten tai edes hölkäten vaatii hieman hermoja ja treenauksesta tulee väkisinkin liikenteen seassa intrervalliharjoittelua (se kai on oikea sana?), se huono puoli tässä keskustassa asumisessa on.


Suomessa ei ilmeisesti mitään radikaalimpaa - samat globaalit huonot talous- ja muutkin uutiset täällä kuin sielläkin. Isot ilmiöt eivät tunne rajoja, vaikka jotkut (joita kai ei enää saa eduskunnassa kutsua vakiintuneella kutsumanimellään) muuta tahtoisivatkin.


-K (vielä pienen hetken kakskyt jotain)

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvä toi video oli..Ja mukavaa seuraavaa viikkoa! Anttikin nyt siellä lontoossa ja minä oksennustaudissa.. että semmoista..

Anonyymi kirjoitti...

Heille, joita kai ei enää saa eduskunnassa kutsua vakiintuneella kutsumanimellään, pitää tosiaan keksiä nyt joku uusi nimitys.
"Puolue, joka ennen tunnettiin nimellä ..." on vaihtoehto, tosin itse olen kansainvälisyyden nimissä ajatellut, että otetaan tuo heidän mainio englanninkielinen nimi käyttöön ja muokataan vain sen verran, että se taipuu paremmin puhuttuun suomeen.
Finni, Finnit, Finnien.

Johanna kirjoitti...

Ihanaa, iskä ja Aamu samassa koulussa! Kuinka moni voi kertoa kavereille joskus lukioikäisenä samaa?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Aamun englantimongerruksesta tulee mieleen se kalabaliikki, mikä omassa mielessä on käynyt joskus ulkomailta palattua. Sellaisina aikoina olen kuulemma puhunut unissani.
Onko teillä hyviä suomalaisia lastenkirjoja ja lastenlauluja, ettei suomi ihan unohdu kielikylvyssä... vai pitäiskö lähettää?
Terv. Mamma.

Ruusu kirjoitti...

Riikka: toivottavasti tauti on siirtynyt jo seuraavaan osoitteeseen!

Anonyymi: luotamme clerasiliin...

Johanna: Täällä on ollut pientä päiväkotisäätöä, ja voipi olla että Aamu ei vielä pääsekään lisäämään LSE:tä CV:hensä. Parempaakin löytyi...

Mamma: suomenkielisiä lastenkirjoja hyllystä löytyy (mitään muuta ei sieltä löydykään, täytyy varmaan itsellekin hankkia jotain luettavaa ettei tarvii täällä netissä roikkua lukemisenhimoissaan...)

mari kirjoitti...

Ihan huippua tuo Aamun sokellus!

Itse muistan n. 4-vuotiaana puhuneeni Italiassa (lomamatkalla) kaikkien kanssa italiaa, ja muistan ihmetelleeni vanhemmilleni itsekin sitä, miten kaikki ymmärsivätkään minua...