torstai 6. lokakuuta 2011

London kids



Nyt alkoi täälläkin syksy. Kadulla vastaantulevat, viluiset ihmiset näyttivät kylmästä yllättyneiltä. Munkin piti laittaa oikein takki päälle! Alkuviikosta oli vielä kahlailukelit Meidän Puistossa.

Aamu on aloittanut päiväkodissaan, tänään oli jopa kymmenestä kahteen (vaikka tarkoitus oli hakea jo yhdeltä) kun hullu puhelimeni kadotti elämästäni tunnin. Huomasin asian vasta kotiin palattuamme. Ei näyttänyt Aamua kuitenkaan haittaavaan, päiväkodille saapuessani oli aika intensiivinen barbikampaamo käynnissä toisen tytön kanssa.

Uula Aamun päiväkodin pihalla.

Aamun päiväkoti on antanut tosi hyvän ensivaikutelman. Nettisivutkin on vähän toisenlaiset kuin mihin on tottunut... Lapset on kolmessa eri ryhmässä, Babies, Toddlers ja Kinder, ja Aamu tossa jälkimmäisessä. Kindereitä on tosi paljon, n. 70 kolme- ja nelivuotiasta (tai siis virallisesti ryhmä on 3-5 v, mutta itse ainakin oon siinä oletuksessa että Aamu on vanhimpia ryhmässään koska muut ennen syyskuuta neljä täyttäneet on jo koulussa, tai siis Reception Classilla), mutta tilaakin on paljon ja se on jaoteltu erilaisiin pikku nurkkauksiin. Oma pysyvä paikka on viidakkoleikeille, musiikille ja soittimille, kotileikeille, muovailuille, vesileikeille, vaaleanpuneisella liejulla sotkemiselle, isoille palikoille jne., ja lapset voivat vapaasti mennä siihen puuhaan mikä kiinnostaa, ja vapaan leikin aikana voi mennä pihalle koska vain (asiaa tietysti helpottaa se että kengät pidetään jalassa myös sisälle, mikä oli Aamulle aluksi pienoinen järkytys). Lapset on jaettu pienryhmiin (key groups) joilla jokaisella oma aikuinen, ja ryhmät kokoontuvat aina päivän aluksi ja lopuksi. Ryhmän kanssa tehdään myös ohjattua toimintaa, viime perjantaina Aamun ryhmä oli pallomeressä (kyllä, päiväkodissa on oma pallomeriallas!).

Kaikki myös tuntuu järjestyvän tosi helposti ja vaivatta, itse päiväkotipaikkakin järjestyi muutaman päivän varoitusajalla. Tuntuu myös, että kaikki aikuiset muistavat Aamun (ja ehkä myös vanhempansa) ja moikkailevat nimeltä.

Samassa rakennuksessa päiväkodin kanssa on toimintaa myös kotona oleville lapsille ja heidän hoitajilleen/vanhemmilleen. Tiistaina käytiin Uulan kanssa muskarissa, ja tulipahan opittua että Hämä-hämä-häkkiä lauletaan täällä samalla sävelellä kuin kotosalla siihen asti kunnes "tuli sade rankka", ehkäpä ensi kerralla opin tämän version.

Vaunufriikeille tiedoksi että täkäläiset harrastaa aika kevyitä kärryjä. Meidän ei onneksi tarvitse juurikaan kulkea metrolla (kun kävellen ja busseilla pääsee), muuten voisi tulla houkutus hankkia jotkut Sammakoita kevyemmät ja näppärämmin kokoontaitettavat. Suosituimpia merkkejä täällä keskustassa näyttää olevan Bugaboon Bee ja erilaiset Maclarenit.

-R

7 kommenttia:

I_love_shopping kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Eppusen kaapilla kirjoitti...

Oijoi, kuulostaa aika hyvin varustellulta päiväkodilta!!! :) Hei, mä haluaisin kuulla lisää, mitä lapsilla on siellä "muodissa"? :) Oi please???:) Olen itse kuolannut noita Bugiksen Bee rattaita, mutta minkäköhän kokoinen kaveri niihin mahtuu? Meillä on nyt ne Cameleonit, mutta kun pitäs saada hyvät matkarattaat, tai siis hyvin autoon sopivat.
P.s. Tyhmä Blogger! Olin kirjautuneena mun toiseen gmailiin, niin en päässytkään kommentoimaan mun rekisteröidyllä blogger nimimerkillä. :( Nyt uusi yritys.

Kaisa kirjoitti...

Kiva kuulla että Aamu viihtyy niin hyvin! Päiväkoti kuulostaa aivan huimalta :-) Liisa kuunteli silmät suurena kun kerroin että Aamun uudessa päiväkodissa siellä "endlandissa" (niinkuin Liisa sanoo) on ihan oikea pallomeri. Minkähänlaiseen ihmemaahan Liisa Aamun kuvitteleekaan :-D Paljon terveisiä täältä aurinkoisesta Kalliosta koko teidän poppoolle!

Anonyymi kirjoitti...

Löydettiin äsken teidän blogi, aivan mahtavaa! Tosi kiva lukea kuulumisia. Lotta on ihan intsinä. :) Päiväkoti kuulostaa mielettömältä, samoin lähipuisto. Terkkuja!!!
Anna

Ruusu kirjoitti...

Eppusen kaapilla: lupaan tutkailla lapsukaisten vaatetusta, siis silloin kun on muuta kuin koulupuvut.. Ja joo, (matka)rattaiden valinta ei oo mikään vähäpätöinen juttu! ;-) Se on kyllä totta että Been kuomun alle ei järin iso lapsi mahdu. Sitten valintaan vaikuttaa se että tarviiko sellaiset jotka menee kokonaan makuuasentoon, ja onko mahdollista tulevaa käyttöä toiveissa (vauvoille noi Beet vaikuttaa toimivilta, saa naaman työntäjään päin jne ja ).. Maclarenit tuntuu olevan kätevät siitä että aika pian lapsi pääsee itse istumaan niihin, on siis aika matalalla se penkkiosuus, ja sateenvarjot saa helposti olalle. mut tää on vaikeeta... :-)

Kaisa: Liisalle paljon terveisiä!!

;-j: moiréeeeeee

Anna: Kiva kun tekin ootte tänne löytäneet! Terveisiä Lotalle!!

E kirjoitti...

Yo sys,

hienoa että siellä toimii. Miten on kieli tarttunut neitiin - joko polemiikki on kova, onko lauluja tms. opittu?

Laitas hei teidän osoite perinteistä postia varten!

E

Ruusu kirjoitti...

E: seuraavat ainakin kuuluu repertuaariin tällä hetkellä: baibai, siijuutumorou, joitain lauluja (sinnepäin), beibidoll, shänkjuu. Ja pöllöilyyn muiden samanikäisten kanssa ei yhteistä kiletä tarvita. :-) Laitan osoitteen fese-viestinä!