lauantai 1. lokakuuta 2011

30+


Otsikko voisi melkein kuvata säätäkin... Lontoossa kun on ollut helteistä viimeiset pari päivää. Lokakuussa pitäisi kai tuntua jo syksyltä, mutta kesä tuntuu olevan yhä parhaimmillaan. Luin että näin lämmintä on ollut syys-lokakuun vaihteessa joskus 1800-luvulla, joten Lontoo ei ole vielä näyttänyt todellista karvaansa mitä säihin tulee. Yliopistollakin kehoitettiin nauttimaan hyvästä säästä tämä viikonloppu.

Itse vietimme päivän ulkona: kävely kotoa Regent's Canalin vartta pitkin Broadway Marketille, josta poimimme eväät mukaan (tori on mieletön ruokakeidas - suosittelen lämpimästi!) ja menimme piknikille viereiseen London Fieldsin puistoon. En juuri nyt keksi parempaa tapaa viettää hellepäivää Lontoossa perheen kanssa. Puistossa oli myös pienimuotoinen suomalaisten get-together; Matti ja Maaria jotka myös ovat täällä opiskelemassa sekä muutama kuukausi sitten Lontooseen töihin muuttanut Markus.




Maanantaina pitäisi sitten alkaa oikeasti opiskella. Tämä viikko on ollut lähinnä orientaatioluentoja ja erilaisten opintoihin liittyvien käytännön asioiden läpikäymistä ja hoitoa sekä selkääntaputtelua ja kouluun liittyvää hengennostatusta.

Viikon aikana on ehtinyt jo hieman saamaan käsitystä siitä, minkälaisia muut vuosikurssin opiskelijat ovat. Porukka on hyvin heterogeeninen sekä työtaustoiltaan (jos siis juristitaustaista joukkoa voi kutsua tässä mielessä heterogeeniseksi) että kansallisuuksiltaan: olen viikon aikana tutustunut mm. japanilaiseen tuomariin, australialaiseen virkamieheen, englantilaiseen asianajajaan (ja olen oppinut viimein mikä ero on solicitorilla ja barristerilla), saksalaiseen tutkijaan sekä lukemattomaan muuhun. Osalla on jo pitkä työkokemus, osa on lähes suoraan koulunpenkiltä, joten joukkoon mahtunee hyvin yksi kolmekymppinen ja itsensä jo ajoittain niin kovin vanhaksi tunteva suomalainen.

Tästä kai alkaa sitten se niinsanottu arki, mitä se sitten onkin. Aamulla se alkoi myös tällä viikolla päiväkodin myötä. Teimme vielä viime hetken muutoksia ja Aamu menikin koulun päiväkodin sijaan tähän melkein meidän naapurissa sijaitsevaan päiväkotiin. Sijainti on iso plussa, mutta lisäksi olemme sikäli oppineet tavoille että luimme molempien paikkojen pisteytykset (täällä paikallinen valvova viranomainen Ofsted siis antaa paitsi kouluille myös päiväkodeille määräajoin pisteet mikä on jossain määrin kuumottavaa) ja tämä paikka veti pidemmän korren.

-K







1 kommentti:

Maaria kirjoitti...

Oli kyllä täydellinen puistopiknikpäivä - ja tuo Broadway Market oli mahtava paikka! Kiitos hauskasta seurasta ja nähdään taas :)